Mauritius

 • Rejsetid

  15-18 timer

 • Bedste årstid

  Hele året

 • Tidsforskel

  +2/+3 timer

Rejser til Mauritius

På rejser til Mauritius vil du opleve en himmelsk smuk natur, der lægger op til guddommelig afslapning, selvforkælelse og eksklusiv badeferie. Det er oplagt at rejse til Mauritius, hvis du søger afslapning ved skønne strande, spa, golf- og gourmet-oplevelser. Derudover er Mauritius et mekka for dybhavsfiskeri og alle former for vandsport. Mauritius tilbyder også bølgende sukkerrørsmarker, blå laguner, frodige skovområder og brusende vandfald. En romantisk og afslappende oase.

Modtag et tilbud til Mauritius Se alle rejser til Mauritius

Mauritius er en perle i Det Indiske Ocean og er også kendt som de fantastiske strandes og de stærke farvers ø. Kridhvidt koralsand smyger sig om dine tæer, og din krop omsluttes af krystalklart turkisblåt vand med en ubeskrivelig behagelig temperatur og gør Mauritius til alt det, du drømmer om. En ferie på Mauritius er ideel, hvis du vil kombinere oplevelser og afslapning. Den lille ø i Det Indiske Ocean er nemlig et ferieparadis for både par og børnefamilier, om de så skal på luksus sommerferie eller spændende dykkerferie.

På denne eksklusive tropeø finder du desuden en utrolig gæstfri befolkning og nogle af de bedste hoteller i verden samt et serviceniveau helt ud over det sædvanlige! Du kan være sikker på, at du som rejsende på Mauritius får alt fra smukke naturoplevelser til skøn afslapning i dette fantastiske tropeparadis.

Bemærk, at ved alle strande på Mauritius kan der forekomme små koralstykker på sandbunden, så medbring eventuelt badesko.   

Smukke, uforglemmelige Mauritius

Mange overraskes af øens smukke, centrale del, blandt andet det mangefarvede sandklit-lignende område ved Chamarel og yndet udflugtsmål. I kystens tætte vegetation gemmer sig små hyggelige landsbyer, mens de større byer bryster sig af charmerende, gamle bygninger i kolonistil. Fra krateret af den udslukte vulkan, Trou aux Cerfs, som er 85 meter dybt og 200 meter bredt, er der en fantastisk udsigt over sletten midt på øen. 

Mauritius er knap 70 km lang og 46 km på det bredeste sted. Landskabet er kuperet med en ganske utrolig farvepragt. Store dele af øen er dækket af vidtstrakte, grønne sukkerrørsmarker i okkerrød jord men også tætte grønne skove gennembrudt af floder. Langs vejene står de smukke bougainvillaer og flammetræer - og så er der en rigdom af blomster overalt. Øens indre byder desuden på maleriske højdedrag og flere smukke vandfald. 

Øens multietniske befolkning på 1,2 millioner indbyggere er en farvelade af bl.a. indere, afrikanere, kinesere og kreolere, der lever i fredelig sameksistens - en smeltedigel af kulturer. Især inderne og de franske koloniherrer har sat deres tydelige præg på øens liv og restauranternes eksotiske køkkener og fine gastronomi. 

Rejser du til Mauritius bør du besøge det store og farverige marked i hovedstaden Port Louis. Byens restaurerede havnefront huser eksklusive forretninger, der forhandler mange af de internationalt kendte mærkevarer til omkring halv pris, fordi mange kendte tøjmærker bliver produceret på Mauritius. 

Rejsen med fly til Mauritius kan måske forekomme lang, men tidsforskellen på blot plus 2 eller 3 timer fra Danmark er en stor fordel. En middagslur ved poolen efter ankomsten, og du er klar til en stribe af dejlige ferieoplevelser. 

Steder og seværdigheder på Mauritius

Nordkysten strækker sig fra Port Louis til Pereybère lige nord for byen Grand Baie, og er den varmeste del af Mauritius. I Grand Baie finder du en del restauranter, caféer og butikker, og her er lidt natteliv. Den nordvestlige kystlinie smykkes af små idylliske laguner og smukke koralstrande, bl.a. Trou aux Biches, Pointe aux Piment og Pereybére. I maj-oktober ligger den nordlige del af øen godt beskyttet mod sydøstenvinden. 

Den smukke vestkyst strækker sig fra hovedstaden Port Louis til Le Morne-halvøen, og her er et varmt og tørt klima. Hele vejen danner frodige bjergtoppe en flot baggrund til det azurblå hav og de lange gyldne strande. De bedste strande er Flic en Flac, Wolmar samt Le Morne med den karakteristiske klippe Le Morne Brebant i baggrunden. Baglandet huser flere smukke naturreservater, som er et besøg værd. 

Sydkysten starter ved Le Morne halvøen og slutter ved den tidligere hovedstad Mahébourg lige nord for lufthavnen. Mange anser denne del af øen for værende den smukkeste, med bjergrigt terræn, skove og floder samt dramatiske kyststrækninger afbrudt af små laguner med hvide strande og roligt vand. I maj-oktober er denne kyst lidt køligere end de øvrige pga. de sydøstlige passatvinde, der i øvrigt giver optimale forhold for sejlere og surfere. 

Den rolige og smukke østkyst har krystalklart vand og billedskønne strande - specielt i området omkring Belle Mare og på øen Ile aux Cerf. Hvis tiden tillader det, så gå ikke glip af det lokale og farverige marked om søndagen i den lille by Flacq. Østkysten har mere vind end nord- og vestkysten, men i de varmeste måneder er brisen fra havet nærmest befriende, mens vinden i juni-oktober gør kysten til et eldorado for sejlere.

Læs mere

Top oplevelser

Mauritius

 1. 1

  Det fortryllende Øst

  Denne tur fører dig til Rodrigues' længste strand Saint Francois. Herefter fortsættes til en af øens andre strande, den fortryllende Trou D’Argent, som ligger klemt mellem to bugter.
 2. 2

  Det uimodståelige nord

  Turens første stop er ved det historiske Port Mathurin View Point, hvorfra der er en flot udsigt over havet.
 3. 3

  Robinson Crusoe for en dag

  Ved ankomst til Baie du Nord går du ombord på en lille båd og sejler til den fantastiske lille ø, Ile-aux-Cocos; et naturreservat med fire sjældne fuglearter.
 4. 4

  Rodrigues ø-rundtur

  På denne tur opleves Rodrigues' største seværdigheder. I hjertet af hovedstaden Port Mathuri besøges et spændende og farverigt marked med lokalt kunsthåndværk og specialiteter.
 5. 5

  En dag på vandet ombord på en speedbåd

  Besøg den beskyttede marine park, Blue Bay, ombord i en speedbåd.
;

Vil du til Mauritius?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Inger, Kristina, Marianne, Kim, Inger

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.